REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Türk Haber Hatay

“Tekgüzel hukuksuzluğa isyan etti”

İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Daire Başkanı ve Sağlık-Sen üyesi Mustafa Tekgüzel, delege başvurularında hukuksuzluk yapıldığını belirterek Sağlık-Sen il yönetimine ve Genel Merkeze isyan etti.

En doğal hakkı olan delege başvurusu yapmak için başvuruda bulunmak istediğini belirten Tekgüzel, bu usulsüzlüğün önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Üyelerin seçme ve seçilme hakkının elinden alınmasının yakışmadığını belirten Tekgüzel, 30 Haziran’da il yönetimi tarafından duyuru yapılmış gibi gösterilerek bu başvuruların 01-13 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı söylenen, ancak bu duyuruyu 3 Temmuz’un bitimine dakikalar kala öğrenen Tekgüzel, başvuru yapamadığını da sözlerine ekledi. Bu uygulamanın üyeler arasında hukuksuzluğa yol açtığını belirten Tekgüzel, 12 yıldır üyesi olduğu sendikaya isyanını dile getirdi.

DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
Kendisi gibi çok sayıda kişinin içinde bulunduğu oluşumun başvurularının engellendiğini belirten Tekgüzel, yaptığı açıklamada; “12 yılı aşkın süredir üyesi olduğum Sağlık-Sen Hatay Şubesi, 30 Haziran 2022 tarihinde delege duyurusunu yapmış gibi göstererek 01-03 Temmuz 2022 tarihleri arasında başvuru aldığını 03 Temmuz 2022 tarihi saat 23.46’da öğrenmiş bulunmaktayım. Bir üye olarak yasal hakkım olan delege başvurusunun sistemsel bir şekilde engellenerek benimde içinde bulunduğum bu onurlu oluşumun binlerce üyesinin hakkı yenmiş bulunmaktadır. Buradan öncelikle Genel Merkez ve diğer ilgili mercilere çağrıda bulunuyorum. Bu usulsüzlüğün önüne geçilmemesi hakkı yenen binlerce çalışanın vebalini taşımaktır. Açıkça tüm üyelerin seçme ve seçilme hakkı elinden alınmış olup açılacak davanın takipçisi olacağımı siz değerli kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Altınözü Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Akın ise yapılan usulsüzlük ile ilgili şöyle bir paylaşım yaptı; “ Hatay Sağlık Sen’de dün gece neler oldu?

Yanlış anlama olmasın, sendika ve sendikacılık çok kutsal bir kurum. Ancak bu kurumları “yönetenler” için sözümüz olacak elbette.
Normal bir seçimi bile yapamaz hale geldiklerine göre, korkuları büyük.
Bu defa olacakları hissettiler.
1 – 3 Temmuz tarihleri arasında delege kayıtları yapılacağına dair duyuruyu, ayın 3 ü gecesi yaptılar. Ama sanki daha önce yapmış gibi göstermeye çalıştılar.
Doğrusu büyük maharet. Başını kuma gömen devekuşu misali, herkes yutacak sandılar.
Bu yöntemle, her zaman yaptıkları gibi, başarılı olacaklarını, kimselerin ses çıkartmayacaklarını zannettiler.
Ama durum hiç te öyle değil. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
Bugün sabahın erken vakitlerinde, benim de sosyal medyada gördüğüm bu durum, doğrusu mevcut sendika yönetiminin, bugüne kadar yaptığı pis işlerin ortaya çıkma ihtimaliyle, ne kadar korktuğunu ve zavallı duruma düştüğünü göstermeye yeter.
Sağlık camiasının bir ferdi olarak, bu “yönetim” ve tarzından utanç duyuyorum.”

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ