ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

YAYLADAĞI’NA SAHRA HASTANESİ KURUYORUZ

  • 20 Nisan 2023
  • 156 kez görüntülendi.
YAYLADAĞI’NA SAHRA HASTANESİ KURUYORUZ
ResimLink - Resim Yükle

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yayladağı’na Sahra Hastanesi kurulacağını söyledi. Koca: “

Hatay’ın Yayladağı ilçesi, neredeyse kendi nüfusu kadar afetzede barındırıyor. Bu yoğun nüfus ve ihtiyaç sebebiyle Yayladağı’na Sahra Hastanesi kuruyoruz.”dedi.

TÜM BİRİMLERİYLE FAALİYETE GEÇMİŞ OLACAK

ResimLink - Resim Yükle

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Hatay’ın Yayladağı ilçesi, neredeyse kendi nüfusu kadar afetzede barındırıyor. Bu yoğun nüfus ve ihtiyaç sebebiyle Yayladağı’na Sahra Hastanesi kuruyoruz. 800 metrekarelik kapalı alana sahip, 7/24 hizmet verecek hastane, bayram akabinde tüm birimleriyle faaliyete geçmiş olacak.”dedi.

“40 PERSONELLE 24 SAAT ESASINA DAYALI HİZMET VERECEK”

Yayladağı Devlet Hastanesi Başhekimi Mahmut Bayrakçıoğlu da normalin 2 katı fazla sayıda hastaya hizmet verdiklerini ifade etti. Bayraçıkoğlu, depremzedelerin daha iyi hastane hizmeti alabilmesi için çalışma başlattıklarını anlatarak, şunları kaydetti: “Bizler de bu durumu Kaymakamımız ile ilgili yerlere ilettik. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın ilçemizi ziyareti sonrası hastanemizin bir üst hizmet sınıfına yükletilmesi ve bir sahra hastanesi kurulması kararlaştırıldı. Geçtiğimiz hafta hastane malzemeleri ilçemize getirildi. 800 metrekare alana kurulu sahra alanımızda ameliyathane, doğumhane, doğum kliniği, hasta servisi, acil servis, laboratuvar, röntgen ve ultrason cihazımız yer alacak. Kurulum çalışması tamamlanmak üzere. Sahra hastanemiz, 25 Nisan’da 40 personelle 24 saat esasına dayalı hizmet vermeye başlayacak.” Başhekim Bayrakçıoğlu, hastanenin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen Sağlık Bakanı Koca başta olmak üzere, AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy, Kaymakam Ömer Faruk Gökçe ve Belediye Başkanı Mehmet Yalçın’a teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ