ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

YARDIMLAŞMA VE VEFA DUYGUSU….

  • 22 Nisan 2022
  • 181 kez görüntülendi.
YARDIMLAŞMA VE VEFA DUYGUSU….
ResimLink - Resim Yükle

Günümüz dünyasında en önemli sorun olarak, insanların vefa ve yardımlaşma duygusunu kaybettiklerini görüyorum. Oysa bu topraklar vefanın ve yardımlaşma duygusunun zirve yaptığı topraklardır. İslam’ın Yüce Peygamberinin “ Komşusu aç iken tok yatan, bizden değildir “ Düsturu en önemli rehber olarak alınmalıdır.
Peygamberimizin torunu Zeynel Abidin Hazretlerinin, Mübarek sırtları fakirlere hava karardıktan sonra taşıdığı erzaklarla; nasırlaşmıştı. Şimdilere bakıyorum da yardım sadece ve sadece birileri beni ve bizi görsün diye yapılıyor, Hani o “ sağ elin verdiğini sol el görmeyecek “ hissi. Nerede eski evlerin dışarıya açılan pencerelerinin kenarlarına konulan yardımlar?, nerede hava karardıktan sonra, şehrin bilinmez sokaklarında, gezip yardım dağıtan hayır sahibleri kimseler? Sahi bize oluyor?.

Özellikle Ramazan ayı gelince, lüks otellerde, Restaurantlarda verilen, hedefini bulmamış; iftar yemekleri beni çok üzüyordu, sanki son seneler de bu değişti ve daha doğru muhataplara ulaşmaya başladı, şehrin seçilmiş ve atanmışlarını “ vefa imandandır “ inancı ile, Şehit, Gazi yakınları ve fakir-fukara ile aynı masalar da görmek tekrar içerim de umutları yeşertti. İşte bu görüntüler, mübarek bildiğim ANADOLU TOPRAĞINA yakışan görüntüler. Bu konu da özellikle çaba sarf edenlere çok teşekkür ediyorum. Ve bu yardımlaşma ve vefa duygusunun; sadece Ramazan Ayı ile sınırlı kalmamasını arzu ediyorum.
Ülkemizin inşallah atlatacağı, bu zor günlerden, sırça köşklerinden çıkanların; bu ülkeden kazandıklarını, gene bu ülkenin ihtiyaç sahiblerine; harcayarak çıkacağımıza inanıyorum. Unutmayın PAYLAŞTIKÇA BÜYÜRÜZ.
Hadi o zaman, herkes kendi üzerine düşeni, gücünü zorlayarak yerine getirsin. Rahmet Ay’ı Bereket Ay’ına dönüşsün. Aç ve açıkta kimsenin kalmadığını bilmenin huzuru ile BÜYÜKSÜN TÜRKİYEM… Ali Rıza TÜTÜNCÜOĞLU

ResimLink - Resim Yükle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ