ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

utlrAslan DEPREMZEDELERİN HEP YANINDA OLDU

  • 20 Nisan 2023
  • 104 kez görüntülendi.
utlrAslan DEPREMZEDELERİN HEP YANINDA OLDU
ResimLink - Resim Yükle

Bölgemizi olumsuz bir biçimde etkileyen asrın felaketi sonrasında ilk dakikalardan itibaren depremzedelerin yanında yer alarak barınma,giysi  ve yeme içme gibi temel ihtiyaçlar konusunda yoğun bir tempo ile çalışan utlrAslan Hatay, Ramazan ayı boyunca da düzenlediği iftar programları,yardım kolisi dağıtımı ve depremin en çok etkilediği miniklere oyuncak dağıtımları ile takdir topladı.

İlk günden itibaren ekibinin başında koşturan utlrAslan Hatay başkanı Mustafa Altıok yaptığı açıklamada:”Yaşadığımız coğrafyada hepimizin hayatını değiştiren, huzurla ve hayallerle uyuduğumuz gecede, kıyamete uyandığımız o gün 6 şubat 04.17 depremi… Bir çoğumuzun canını, hayallerini, düzenini, yakınlarını, evlerini aldı elimizden. İşte böylesine sıkıntılı bir güne açtık gözlerimizi. Hayatta kalanlar için de çok zordu artık hayat.  Deprem sonrası insanların ne bir kalacak yeri vardı ne de yemek, su gibi temel ihtiyaçlarını bulabilecekleri bir yer. Bizler de kendimiz birer depremzede olarak o zor durumda şoku atlatmak zorunda kalarak insanlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmamız lazım prensibi ile hemen sahaya indik. İlk olarak depremin ilk gününden itibaren Antakya Çevre yolu üzerinde bulunan Ay Işığı Kır Bahçesinde utlrAslan olarak 400 kişilik yatak ve 1500 kişilik günlük yemek, 1000 kişilik günlük erzak ile hizmete başladık.

İlk günden itibaren tam 15 gün boyunca bu koordinasyon merkezimizde devamlı olarak insanımızın yarasına bir derece merhem olmayı başardık bu şekilde. Daha sonrasında ise Ramazan ayı öncesinde temel gıda sıkıntısı yaşanmaması adına binlerce ramazan kolisi dağıtımında bulunuldu. Ramazan ayında ise halkımıza sık sık gerek sahur, kahvaltı malzemeleri, gerek pide, su dağıtımı yapıldı. Yine Ramazan ayı içerisinde ilki tüm takım taraftar oluşumların katılımı ile olan büyük bir iftar verildi. Onun dışında Expo alanında olsun diğer alanlarda olsun toplam 4 büyük iftar sofrası daha verildi. Kadir gecesinde bölgemizin Ramazan lezzetlerinden olan meyan şerbeti dağıtımı yapıldı. Onun dışında yine yer yer lokma ikramlarinda bulunduk.Ayrica Ankara sanayi odası ve Iga konteyner kentinde bulunan minik kardeşlerimize bayramlıklarinin dağıtımı ile bu sene ki Avrupa ve yurtiçi temsilciliklerimiz de bulunan kardeşlerimizin fitre ve zekatlarinin dağıtımını da şehrimizde ki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çaba gösterdik.Bizler çıktığımız bu yolda bu şehir bu dava bizim mottosuyla ilerlerken şehir de dava da hepimizin oldu artık. Elimizden geldiğince, var gücümüzle şehrimize hizmet etmekten çekinmeyeceğiz. Bu şehir yeniden ayağa kalkana dek ultrAslan ailesi olarak eskisinden daha sıkı şekilde bu şehir için çalışmaya devam edeceğiz. “Hatay artık hepimizin şahsi meselesi” dedi.

ResimLink - Resim Yükle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ