ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAK

  • 17 Nisan 2023
  • 95 kez görüntülendi.
ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAK
ResimLink - Resim Yükle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan: “İstanbul Finans Merkezi, Türkiye’nin dünya ekonomisindeki yerini güçlendirmek, bölgesel ve ilerleyen zamanlarda ülkemizi küresel bir finans merkezi hâline getirmek amacıyla geliştirilen vizyoner bir projedir” dedi.

 İSTANBUL’UMUZ DA İNŞALLAH YENİ MERKEZLERDEN BİRİ OLACAK. NASIL MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada:“ Dünyada New York, Londra, Frankfurt gibi asırlık finans merkezlerinin yanında Dubai, Singapur, Hong Kong gibi sonradan bu listeye dâhil olan önemli merkezler de bulunuyor. Küresel finansın ağırlık merkezi giderek daha belirgin şekilde batıdan doğuya doğru kayıyor. Bu çerçevede, Asya ve Avrupa arasında artan ticari rekabet ile ülkemizin jeopolitik konumu, İstanbul’un önünde yeni fırsat pencereleri açıyor. Tarihî olarak doğu ve batı arasında hem coğrafi hem de ticari köprü görevi üstlenen İstanbul, günümüzde finansal piyasalar arasında aynı bağı kurma potansiyeline sahip. İstanbul Finans Merkezi; Türkiye’nin dünya ekonomisindeki yerini güçlendirmek, bölgesel ve ilerleyen zamanlarda ülkemizi küresel bir finans merkezi haline getirmek amacıyla geliştirilen vizyoner bir projedir.

ResimLink - Resim Yükle

ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAKTIR

Toplam alanı 1,4 milyon metrekareyi bulan 21 ofis binasıyla, 100 bin metrekarelik alışveriş merkeziyle, 2 bin 100 kişilik kongre merkeziyle, oteli ve 26 bin 500 araç kapasiteli otoparkıyla, akıllı şehir modeliyle; daha pek çok özelliğiyle İstanbul Finans Merkezi, iş dünyasının tüm ihtiyaçlarına cevap verecektir.Yerli ve yabancı finans kuruluşlarının bölgede faaliyet göstermeye başlamalarıyla çok geniş bir yelpazede ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır.

BU EKOSİSTEMİN OLUŞMASININ İLK ADIMIDIR

İstanbul Finans Merkezi, 3 kıtanın buluşma noktası olan İstanbul’da yeni bir finansal ekosistem oluşturacaktır. Farklı illerimize ve şehrimizin farklı yerlerine dağılmış olan kurumlarımızın bir araya gelmesi, bu ekosistemin oluşmasının ilk adımıdır. Tüm bunların yanı sıra İstanbul Finans Merkezi; uluslararası sermaye akışını kolaylaştırarak yatırım çekme potansiyelimizi artıracaktır, tasarrufları yeni finansal araçlara yönlendirmek suretiyle ekonomiye kazandıracaktır, büyük altyapı projelerinin finansmanı ile finansal istikrarın devamlılığını sağlayacaktır. Ayrıca ekonomide öngörülebilirliğin ve istihdamın yükselmesine de ivme kazandıracaktır.

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA ÇOK DAHA İYİ ANLAŞILACAKTIR

Burada alternatif finans araçlarını yaygınlaştırırken finansal teknolojiler ve blokzincir teknolojileriyle ilgili çalışan, kendini bu alanda geliştirmek, yatırım yapmak isteyen genç girişimleri de destekleyeceğiz. Ülkemize işte tüm bu katkıları yapacak Merkezimiz; 10 yıllık çetin bir mücadelenin, her aşaması zorlukla dolu 10 yıllık bir emeğin ürünüdür. Bu merkezin asıl değeri, ne kadar stratejik ve vizyoner bir proje olduğu önümüzdeki yıllarda çok daha iyi anlaşılacaktır.”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ