ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

STK’LARDAN ORTAK ÇAĞRI; ‘ZAMLAR GERİ ALINSIN’

  • 05 Ocak 2022
  • 204 kez görüntülendi.
STK’LARDAN ORTAK ÇAĞRI; ‘ZAMLAR GERİ ALINSIN’
ResimLink - Resim Yükle

Hatay’ın üç önemli sivil toplum kuruluşu; Hatay Barosu, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB), zamların geri alınmasını istedi.

AÇIKALIN: ZAMLAR ACİLEN GERİ ÇEKİLMELİDİR

Hatay Barosu Yönetim Kurulu adına, Başkan Av. Hüseyin Cihat Açıkalın imzalı açıklamada, yapılan zamların geri alınması istendi ve verilen mesaj şöyle oldu: “Kış koşulları ve hali hazırdaki ekonomik sıkıntılar ortadayken, yeni yılla gelen zamların herkesi zor durumda bırakacağı ortada. Elektrik idarelerinin özelleştirilmesiyle, keyfi kesintiler ve dünyanın en pahalı elektriklerinden birini bizim kullanıyor olmamız, hepimizi mağdur etmektedir. Buna ‘dur’ denmesi, yönetenlerin asli görevidir. Bir insan hakkı olan enerjiye herkesin kolay ulaşımı için, ivedilikle elektrik ve doğalgaza yapılan zamların geri çekilmesini talep ediyoruz.”

ResimLink - Resim Yükle

ÇİNÇİN: ÜRETİMİ ENGELLER

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin de zamlarla ilgili şunları paylaştı: “2022’ye, kur düşmesine rağmen zam fırtınasıyla girdik. Ekonomide yapılması gereken, uzun vadeli reformlardır. Kısa süreli aksiyonlar, yurttaşın kesesine katkı sağlamamakta. Bu büyük zam oranları, hane halkını ezen, üretimi de engelleyici boyuttadır. Bu zamlar geri çekilmelidir.”

TEKSÖZ: ZAMLAR BÜTÜN SEKTÖRLERE YANSIR

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği de bir mesajla, yapılan zamların bütün sektörlere yansıyacağı uyarısında bulundu. HESOB Başkanı Kadir Teksöz imzalı, zamların geri alınması istenen mesaj şöyle: “Elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlar bütün sektöre yansımaktadır. Bu da demektir ki, bütün tüketicileri ve imalât sektörünü kötü etkileyecek ve piyasaya zam olarak yansıyacaktır. Bu, yanlış bir uygulamadır. Zamlar, tekrar gözden geçirilerek geri alınmalıdır. Piyasanın etkilenmesi istenmiyorsa, zamlar iptal edilmelidir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ