REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Türk Haber Hatay

MASATLI: HATAY’IMIZ YENİDEN CANLANIYOR

MASATLI: HATAY’IMIZ YENİDEN CANLANIYOR
REKLAM ALANI

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Hatay Tarihi Kent Alanı Master Plan ve Kent Merkezleri Tasarımı” programında Hatay’ın yeniden canlanacağını söyledi.

Türkiye Tasarım Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokol törenine Vali Masatlı, bakanlık temsilcileri ve Hataylı yetkililer katıldı.

PROJE 500 HEKTARLIK ALANDA UYGULANACAK

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Vali Masatlı programda yaptığı konuşmada; “Türkiye Tasarım Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan “Hatay Tarihi Kent Alanı Master Plan ve Kent Merkezleri Tasarımı” ile ilgili oturum ve sunumların icra edildiği programa katıldık. Kadim şehrimizin yeniden ihya ve inşasında oldukça önem arz eden “Hatay Tarihi Kent Alanı Master Plan ve Kent Merkezleri Tasarımı” kritik bir role sahip. Bu projemizle bölgemizin tarihi ve kültürel varlıklarını korumayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlarken aynı zamanda da şehrimizin yeniden inşasında; yaşanabilir, sürdürülebilir ve kültürel olarak zengin mekânlar oluşturmayı hedeflemekteyiz. Türkiye Tasarım Vakfı tarafından hazırlanan proje; 307 hektar büyüklüğünde ‘Tarihi Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı’ takribi 500 Hektar büyüklüğünde alanda ‘Kent Merkezi Master Plan’ çalışmalarını kapsamaktadır” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ