ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

KİM HAKLI?

  • 28 Nisan 2023
  • 98 kez görüntülendi.
KİM HAKLI?
ResimLink - Resim Yükle

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Lütfü Savaş arasında karşılıklı atışma devam ediyor. Deprem öncesi bakanlığın sessiz kaldığını söyleyen Savaş’a Bakan Kurum; “Bizim; Hatay Büyükşehir Belediyesinden gelip de engellediğimiz, durdurduğumuz hiçbir proje yok.” Şeklinde cevap verdi.

SORUMSUZLUĞUNUZUN ÜSTÜNÜ, BAŞKALARINI SUÇLAYARAK ÖRTEMEZSİNİZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Kentsel dönüşüme karşı eylemler yürüten,  davalarla projelerin önünü kesen, hiçbir kentsel dönüşüm projesi başlatmamış Hatay Belediye Başkanı çıkmış bizi suçluyor.  Cevap alıp mahcup olacağınız iddiaları, iftiraları ortaya atmayın!  Bizim; Hatay Büyükşehir Belediyesinden gelip de engellediğimiz, durdurduğumuz hiçbir proje yok. Önünüze geleni suçlayarak vicdanınızı rahatlatamazsınız!  Sorumsuzluğunuzun üstünü, başkalarını suçlayarak örtemezsiniz!”dedi.

ResimLink - Resim Yükle

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJE ALANI İSTEDİK

Bakan Kurum’un açıklamalarına cevap veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Lütfü Savaş: “Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum 1 Aralık 2016 tarihli resmi yazı ile Bakanlığınızdan “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” istedik, yazımıza cevap verme zahmetinde bile bulunmadınız. 7 Mayıs 2019’da Bakanlığınızdan gelen kentsel dönüşüm alanlarının belirlenmesini isteyen yazınız bizi sevindirmişti. Dedik ki; “nihayet dönüşüm yapılacak”.

SİZE HAFTAYA YENİ SORULARIM DA OLACAK

Olağanüstü bir çalışmayla ciltler dolusu, binlerce sayfalık raporları ve planları kapsayan Strateji Belgemizi 17 Kasım 2021’de size sunduk, bunun da gereğini yapmadınız.Yıllar sonra akıl başa gelmiş olmalı ki; bizim dönüşüm istediğimiz alanları 6 Şubat depremlerinden sonra “riskli alan” ilan ettiniz. Emin olun bize vereceğiniz cevabı şahsım ve Hataylılar büyük merakla bekliyor.

Bu arada, kentsel dönüşüm karşıtı miting iddiasının gerçeği yansıtmadığını, kentsel dönüşümü bizim planlayıp Bakanlığınıza sunduğumuzu, mitingdeki itirazımızın rant elde etme girişimlerini önlemeye yönelik olduğunu en iyi siz biliyorsunuz. Size haftaya yeni sorularım da olacak.Tabii Hataylılar’ın cevaplarınızı yıllarca beklemeye tahammülünün kalmadığını da biliniz.”dedi. Mehmet Emin MEMES

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ