REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Türk Haber Hatay

HATAY’DA YERLİ FİRMALAR GÖRMEZDEN Mİ GELİNİYOR?

HATAY’DA YERLİ FİRMALAR GÖRMEZDEN Mİ GELİNİYOR?
REKLAM ALANI

Deprem felaketi ile sarsılan Hatay’da yakın zamanda başlanacağı öğrenilen yıkım işlerinin Hataylı firmalar yerine il dışı firmalara verileceği söylentisi tepki çekti.

Hatay’ın öz evlatları olan firmaları ve Hataylı personellerinin desteklenmesi dururken Hatay’a gönderilen bütçenin Hatay dışından özel davet edilen firmalara verilecek olması kentte faaliyet gösteren yerli firmalarda çalışan binlerce personelin tepkisini çekti. 1,6 milyon metrekarelik alanda başlanacak olan tüm yıkım ve hafriyat işlemlerinin Hataylı firmalar dururken yabancı firmalara verilecek olmasının kabul edilemeyeceğini belirten vatandaşlar, konuyla ilgili Hatay için gecesini gündüzüne katarak çalışan fahri Hataylı Vali Mustafa Masatlı ve tüm yetkililerin bu işe dur demeleri gerektiğini belirttiler.

ÖNCELİK HATAYLI FİRMA VE HATAYLILAR OLMALI

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hatay ile ilgili işlerde önceliğin Hatay’ın öz evlatlarına verilmesi ve Hataylı firmaların desteklenmesi gerektiğini belirten Hatay kamuoyu, Hatay’ın başka türlü kalkınamayacağını ifade ettiler. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın ve Hatay Milletvekillerinin devreye girmesi halinde bu bozuk düzenin değişeceğine inandıklarını belirten Hataylı vatandaşlar, “Biz önce birbirimize sahip çıkmalıyız. Esnaf kalkınırsa vatandaş da kalkınır. Biz Hatay’ın tozunu yutan, çukuruna düşen, Haşere ve sineğine katlanan Hataylılar olarak kentimizi ilgilendiren işler olduğunda da öncelik tanınmasını istiyoruz. Daha önceki yıkım işlerinde kenti tanımayan firmalar yanlış adresleri yıktı, yan apartmanlara zarar verdi. Ancak yerli firmalar olsa daha hassas davranırlardı. İnşallah bundan sonra yabancı firma hayranlığı biter ve Hataylı firmalara öncelik tanınır” ifadelerini kullandılar.

Hataylı vatandaşlar, önceliğin Hataylı firmaların kalkındırılması olduğunu, Hatay’ın ancak bu anlayış ile eski gücüne kavuşacağını belirttiler.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ