ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

HATAY BAROSU’NDAN SUÇ DUYURUSU!

  • 17 Nisan 2023
  • 87 kez görüntülendi.
HATAY BAROSU’NDAN SUÇ DUYURUSU!
ResimLink - Resim Yükle

Hatay Barosu, Dörtyol’daki AK Partili vekil adaylarının tanıtıldığı törende dua etme bahanesiyle konuşmasıyla büyük tepki çeken E.A hakkında suç duyurusunda bulundu.

85 MİLYONA BİR KIRBAÇ ALLAH’TAN

Depremi rahmet olarak tarif eden E.A isimli şahıs “Kardeşlerim buna bir felaket dedi, ben de rahmet diyorum. Niye biliyor musunuz? Bir arabacı atını sürerken at biraz yorulunca kırbaç vurur ona. İşte bu millete 11 vilayet şahsında, 85 milyona bir kırbaç Allah’tan. Bu kent nasıl bir mozaik böyle. Hep onun şiirsel tarafı üzerinde duruyoruz. Hayır! Orada her dinden, her mezhepten, hele içimizdekilerden öyle bir karışık homojen ki… Hayır, ak insanının görevi, orayı tamamen Kuran, İslam ve Muhammed Aleyhisselam çapında İslamize etmekle görevlidir. Allah’tan görevdir bu” ifadesini kullandı.

ResimLink - Resim Yükle

BİZ BU SÖZLERİ ASLA KABUL ETMİYORUZ VE ONAYLAMIYORUZ

Ak Partinin Hatay milletvekili adayları tanıtım töreninde konuşma yapan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Dua yapılması için kürsüye çağrılan emekli din dersi öğretmeni Ergüder Aksoy, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler için “Felaket değil, rahmet” demesini asla kabul etmediğini söylemişti.

BARO HATAY’IN BİNLERCE YILLIK GEÇMİŞİNİ HATIRLATTI

Hatay Barosu, ilimizin birçok farklı etnik ve dini kökenden oluşan, her türlü görüşe ve düşünceye saygılı bir yapıya sahip olduğunu hatırlattı ve barındırdığı tüm farklılıklarını zenginlik kabul edip, bir arada huzur içerisinde yaşanılan ve bu yaşantının örnek gösterildiği, binlerce yıllık geçmişe ve tarihe sahip medeniyetlerin mirası olduğunun altını çizdi.  Hatay’ın birlik ve beraberliğini hedef alan sözlerle ilgili suç duyurusunda bulunan Hatay Barosu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Maalesef ki 06 Şubat 2023 tarihinde ve sonrasında meydana gelen depremler nedeniyle medeniyet mirasımız bu şehrimizde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüzbinlerce insanımız evsiz kalmıştır. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı hala çadırda bir kısmı da konteynerlerde yaşama tutunma mücadelesi vermektedir.

HATAY BAROSU: KİN VE DÜŞMANLIĞA ALENEN TAHRİK

15 Nisan 2023 günü şehir halkımızın vekilliğine talip adayların tanıtıldığı törende sarfedilen, sadece farklı inançta ve yaşam tarzında olduğundan dolayı insanların hayatını kaybetmesini “rahmet” olarak tanımlayan çirkin beyanları asla kabul etmiyoruz.  E.A. isimli kişinin bu söylemi halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılamadır. Bu söylem basit bir beyan veya da ifade özgürlüğü olarak kabul edilemez zira konuşma yaptığı yer milletvekili adayları tanıtım töreni, alkışlayanlar da milletvekili adayları ve onları destekleyenlerdir.  Kardeşliği, huzuru ve birlik beraberliği ile örnek olan şehrimize yönelik bu saldırıyı en yüksek şekilde kınadığımızı ve hukuk önünde hesabının sorulması için Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu bildiririz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ