ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

GÖREVİNİ EN İYİ YAPAN VATANINI EN ÇOK SEVENDİR…

  • 21 Temmuz 2022
  • 314 kez görüntülendi.
GÖREVİNİ EN İYİ YAPAN VATANINI EN ÇOK SEVENDİR…
ResimLink - Resim Yükle

Yeni görevine başlayan İl Milli Eğitim Müdürümüze hayırlı olsun dileklerimle başlıyorum yazıma.

Önceki dönemlerde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde ki entrikaların devam etmeyeceğini umuyorum. Yada başka bir değimle “Eski Tas, Eski Hamam” olarak devam mı edecek?

Şöyle öncelere bir göz atalım. Yanlış hatırlamıyorsam 2020 yılının Nisan ayında , Milli Eğitim Bakanlığınca koronavirüs önlemleri kapsamında Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Ar-Ge atölyelerinde üretilen ilk solunum cihazının tanıtımı yapıldı. Hatta bu sunum Sayın Cumhurbaşkanımıza da yapıldı. Dönemin Okul Müdürü Birol Gezer ; “Yaklaşık 20 günlük bir çalışma sonucunda 3 değerli ürünü yaptık ve meslek liselerinin neyi başarabileceğini gösterdik.”

ResimLink - Resim Yükle

Maşallah diyelim. 20 günde yapılan bu önemli buluş, 2 yıldır Seri Üretime geçemedi herhalde? Dönemin İl Milli Eğitim Müdürü ve Lise Müdürü Ankara’ya, biri Genel Müdür diğeri Daire Başkanı olduğundan mı Seri Üretime geçemediler? Yoksa daha vahim olanı Sayın Cumhurbaşkanımıza yalan mı söylediler? Akla gelen başka bir soru; bir medikalden satın alınan bir Solunum Cihazını mı biz yaptık diye tanıttılar?

Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunun desteklenmesi projesi PİKTES….

Hatay da amacını aşıp , adeta rant yerine döndüğü söylenen projeler. Piktes ve Erasmus. Erasmus yani Avrupa Birliği projeleri için gelen paralar nerelere harcanıyor? Kimler harcıyor? Bu harcamaların takibini kim yapıyor?

Memleket te öğretmen sıkıntısı olacak ki, Piktes’te çalışan öğretmen arkadaşlar aynı zamanda AR-GE ‘de ve o da yetmez birde Memleketimizin güzide okullarında da yöneticilik yapıyorlar. Doldurulan kadrolar olağanüstü fazla görevler yüzünden buralara birde görevlendirme ile Müdür , Müdür Yardımcısı atanmasına sebeb oldukları da söyleniyor.

Başka sorulan bir soruda ; Milli Eğitim bünyesinde bulunan bazı ekip veya oluşumlar, eğitimin kalitesini arttırmak yerine, bu projeleri kendi istikballeri ve çevrelerine çıkar sağlamak üzerine devam mı edecekler?

İddialar o kadar vahim ki; Piktes ödeneklerinden faydalanabilmek için bazı Milli Eğitime bağlı mesleki liselerin çevresinde oturan Suriyeli öğrenci olmamasına rağmen , başka mahalleden öğrenci kaydı alıp masraflarını karşılayarak , bunun üzerinden de projeler den ne kadar paralar aktarıldı? Bu paralar nerelere, kimlere harcandı?

Meslek liselerinin genel amaçları, iş yerlerinin çeşitli alanlarda ihtiyaç duyduğu ara elemanları yetiştirmektir. Bugüne kadar kaç öğrenci bu amaç doğrultusunda yetişti?

Başka bir iddia da; bu mesleki liselerde , Milli Eğitimin ihtiyaç duyduğu basit onarım ve basit tedarik ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bölümler açtırılıp ( inşaat- yemek gibi ) , ihalesiz, kırımsız , yaklaşık maliyeti kendilerinin belirlediği işler kimlere verildi? Bu firmalar araştırılıp idarecilerin ve siyasilerin ortaklığının olup olmadığı araştırılıp toplum vicdanı rahat ettirilmelidir. Ayrıca bu işleri veren komisyondaki öğretmenlerin de Teknik vasfı olup olmadığı merak konusudur.

Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay’ınında bu yukarıda bahsettiğim türden işlere karışmayacağını ümit ediyorum.

Yeni İl Müdürümüzün bu sıkıntılara çözüm bulacaktır. Yoksa kurum “Eski Tas Eski Hamam” mı devam edecek? Türkiye sıralamasında ki 67. sıramız daha mı geriye gidecek? Vatandaş bize bizde gerekli yerlere sorduk . İnşaallah yanlış giden bişeyler varsa gereği yapılır.

“Devlet malından bir hırka bile aşıran savaşta bile ölse şehit olamaz.”Hz Muhammed (s.a.v)

Kalın sağlıcakla… Kenan Türkmen

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ