ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

BİRİNCİ ÖNCELİĞİM HATAY’IN YENİDEN AYAĞA KALDIRILMASI

  • 29 Nisan 2023
  • 92 kez görüntülendi.
BİRİNCİ ÖNCELİĞİM HATAY’IN YENİDEN AYAĞA KALDIRILMASI
ResimLink - Resim Yükle

Hatay Bağımsız Milletvekili adayı Ahmet Dolğun  katıldığı televizyon programında Depremzedelerin  sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Hatay ‘ın Özel Afet Bölgesi İlan Edilmesi gerektiğinin altını çizerek, depremzedelerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için vaadlere değil, acil olarak atılması gereken  somut adimlara ihtiyaçları olduğunu belirten Dolğun, Hatay daki seçim çalışmalarının depremi ikinci planda bıraktığını ifade etti. Antakya’nın, yine barış ve huzur şehri olarak kalması ve bunun yaşatılması için vatandaş ve ülke olarak atılması gereken tüm adımların yerine getirilmesi gerektiğini söyleyen Dolğun konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı.

HATAY’IN SESİNİ DUYURMAK ZORUNDAYIZ

“Dünyaya Medeniyetler Şehri olarak “Nam” salmış. Barışın ve huzurun kenti Antakya’nın, yine barış ve huzur şehri olarak kalması ve bunun yaşatılması lazım.Bunun için vatandaş ve ülke olarak,  elimizden ne geliyor ise yapmalıyız Bu memleketin ayağa kalkması için “Hatay özel Afet Bölgesi” ilan edilmeli ve ülke olarak daha fazla yanında durulmalı; Bu memleketin çocuklarının göz göre göre yitip gitmesine izin verememeliyiz.

ResimLink - Resim Yükle

İnsanlar; barınma kalkınma, iş istiyor. Başka şehirlerde misafir olmak değil, kendi memleketlerinde misafir ağırlamak istiyor.  Bilinçli olarak uygulanan  yalnızlaştırma, yıldırma, muhtaç etme, dağıtma ,göçe zorlama, kaynakları kısma girişimlerine asla seyirci kalmayacağım. Biz Hatay olarak hep birlikte bu işin üstesinden geleceğiz. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlere bağımsız milletvekili adayı olarak yola çıktım. Ben vaatlerde bulunmaktan ziyade buradaki yetimi, evsiz kalanı, işsiz kalanı ve Hatay halkının sesini duyurmak istiyorum. Benim önceliğim vatandaşın haklarını savunmak. En büyük davam da bu olacak. Halk benim bağımsız aday olmamı istedi ve  halkı dinleyerek bağımsız olarak yoluma devam ettim. Deprem nedeniyle yaşadığımız acı ve sıkıntıların önüne, seçim vaadlerinin geçmesini istemiyorum Depremzedeler yaşamlarını sürdürebilmek için vaadlere değil, acil olarak atılması gereken  somut adimlara ihtiyaçları var. Ancak  Hatay daki seçim çalışmaları depremi ikinci planda bıraktı. Hatay’daki gündem bir anda değişti. Deprem yaralarının sarılması hususunda ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. Havaların ısınmasıyla birlikte günden güne artan haşere, sinek ve fare sorunu halkın sağlığını tehdit ederken, ortaya çıkan yılanlar ise çadırlarda yaşayanlar için hayati tehlike oluşturuyor. Bu sıkıntıların çözümü için acil olarak tedbir ve önlemlerin alınması gerekiyor. Bizim şuan ki önceliğimiz bu olmalıdır, siyaset değil Hala çok büyük eksiklikler var. Siyasetten önce buradaki insanların yardıma ihtiyacı var.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ