ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

BİR YAKALAMA VEYA GÖZALTI KARARI DA YOKTUR

  • 15 Nisan 2023
  • 122 kez görüntülendi.
BİR YAKALAMA VEYA GÖZALTI KARARI DA YOKTUR
ResimLink - Resim Yükle

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hakkında gözaltı kararı çıktığı konuşulan Hatay’ın eski sağlık müdürü Mustafa Hambolat, yerel ve ulusal basında çıkan haberlerin ardından peş peşe iki açıklama yaptı.

HERKES İDDİASINI İSPATLA MÜKELLEFTİR

İlk olarak Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuşan Hambolat, “Bu iddia için öncelikle bir suç işliyor olmam gerekir. Ön yargılı bu iddiayı kabul etmem mümkün değil. Hatay’dan kaçmak niyetinde olsaydım, farklı illere farklı tayinlerle ilgili girişimlerde bulunurdum. Hatay’a hizmet etmek için milletvekili aday adaylığına başvurmazdım. Herkes iddiasını ispatla mükelleftir. 50 bin kişiye yakın bir ölümden bahsediliyor.

ResimLink - Resim Yükle

İSTEDİKLERİ OLDU İSTİFA ETTİM!

Ama durup durup dönüyor konu, Hatay İl Sağlık Müdürünün istifası sürecine geliyor. Konu eğer benim görevi bırakıp gitmem ise zaten istedikleri oldu, İl Sağlık Müdürlüğü’nden ayrıldım, neyi istiyorlar? Konu eğer benim mahkemede hesap vermem ise, ben şu an herhangi bir koruma altında değilim. Devlet memuru değilim, milletvekili de değilim, dokunulmazlığım da yok. Türk mahkemelerine de güveniyorum, gereken her türlü hesabı da veririm” dedi.

GÖZALTI KARARI DA YOKTUR

Hambolat daha sonra sosyal medya hesabından hakkında yakalama veya gözaltı kararının bulunmadığını iddia etti. Hambolat, “Bazı medya organlarında hakkımda çıkan haberleri görünce memleketim adına bir kez daha üzüldüm. Hakkımda herhangi bir suçlama olmadığı gibi herhangi bir yakalama veya gözaltı kararı da yoktur. Konuyla ilgili iddia sahiplerinin de iddialarını ispatlamamaları durumunda şerefsizlik mertebesine yükseleceklerini tüm kamuoyuna paylaşmak isterim” açıklamasını yaptı. Kısa bir süre içerisinde konunun netliğe kavuşması bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ