ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

“Başkan Yeşildal: Cumhur İttifakı Hatay’da ete kemiğe büründü”

AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Doğuş TV canlı yayınında Hataylılara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

  • 09 Kasım 2022
  • 169 kez görüntülendi.
“Başkan Yeşildal: Cumhur İttifakı Hatay’da ete kemiğe büründü”
ResimLink - Resim Yükle

“Başkan Yeşildal: Cumhur İttifakı Hatay’da ete kemiğe büründü”

AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Doğuş TV canlı yayınında Hataylılara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Seçime doğru programında Hanifi Dönmez ve Mustafa Avcıoğlu’nun sorularını yanıtlayan Yeşildal, Cumhur İttifakı’nın Hatay’da ete kemiğe büründüğünü belirterek, ilk önce 2023 yılında, ardından da 2024 seçimlerinde bu birliğin karşılığını alacaklarını belirtti.
Gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yeşildal; “28 Ekim günü Cumhurbaşkanımızın Türkiye yüzyılı vizyon belgesini dünyaya ilan etti. Bu belge çok önemli. Türkiye bölgesel güç olma özelliğini pekiştirdi ve küresel güç olma yolunda olduğunu gösterdi. Türkiye birlik beraberliğini muhafaza ettikçe önümüzdeki 100 yıl Türkiye’nin yüzyılı olacak. Buna yürekten inanıyorum. Bu vizyon siyaset üstü bir söylem. Buna diğer siyasi partilerin de omuz vermesi gerekiyor. Savaşların olduğu bu bölgede Türkiye doğu ile batı arasındaki köprü ve lider oldu. Oraya sadece AK Partililer gelmedi. Dünyanın her bölgesinden temsilciler, Türkiye’den yazarlar, gazeteciler herkes oradaydı. Hayırlı olsun Türkiye yüzyılı başladı.
TOGG TÜRKİYE YÜZYILI’NIN KİLOMETRE TAŞIDIR
Peşpeşe müjdeli haberlerle milletimiz buluştu. Türkiye’nin tamamıyla yerli olan tek otomobilinin banttan inme töreni yapıldı. Bu olay bu ülkeyi seven herkesin göğsünü kabartan bir durumdur. Özelikleriyle kendi segmentindeki tüm araçların önünde olacak. İnanıyorum ki Türkiye yüzyılı vizyonunun bunlar kilometre taşıdır. Devrim otomobilinde olduğu gibi TOGG’un da önü kesilmek isteniyor. Ama aklı başında ve feraset sahibi Türk milleti bunu görmektedir.
HATAYLILAR HBB BAŞKANINA HADDİNİ BİLDİRDİ
Hatay Barosu seçimini Cihat Açıkalın, ATSO seçimini de Hikmet Çinçin’in kazandığı görülüyor. Buradan iki başkanı da kutluyorum. Biz iki seçimde iki adaya da eşit mesafede kaldık. Buralara siyasetin girmemesi gerekmektedir. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ATSO seçimlerini siyasallaştırmaya çalıştı. Ali Kavak’ı tenzih ediyorum. Ama katıldığı programlarda ve toplantılarda HBB Başkanı haddini aşarak bir adayın AK Parti ile kol kola olduğunu ima etti. Biz bu topa girmedik. HBB Başkanının kamplaştırmak gibi bir tarzı var. Biz bu oyuna gelmedik. ATSO seçimlerinde insanları arayarak bizim adayımıza oy vermezsen sana haddini bildiririm dedi. Ancak şehirdeki esnaflar ona haddini bildirdi. HBB Başkanı bu şehre yapılabilecek en büyük kötülüğü yaptı. Bunun da bedelini ödeyecek. Birini destekleyebilirsiniz, ama tehdit etmek, engellemek, buradan senin ekmeğinle oynarım demek kendisine yakışmıyor. Kendisine yazıklar olsun diyorum. Şehrin bilboardlarını bir kişiye açtı, otobüslere reklamı bir kişiye açtı.
EL TELEFERİKLER BİR MİLLETVEKİLİNİN FABRİKASINDA
Teleferik konusunda seçilmiş bir büyükşehir başkanına yalan söylüyor demek bana yakışmaz. Böyle bir kepazelik olabilir mi? Teleferik konusunu bize 1,5 yıl önce gündeme getirdiler. Biz sıfır teleferik yapmak koşuluyla buna onay verdik. Çünkü biz bir milletvekilinin fabrikasında Avrupa’dan getirilmiş ikinci el bir teleferik olduğunu biliyorduk. Buna bakanlıktan izin verilmiyor demek ne demek. Bunun biz onayını verdik.
BU ŞEHRİN HAYRINA OLAN PROJELERE DESTEK OLDUK
Bu şehirde yol yokken toz toprak içindeyken siz 3 Milyar TL’yi EXPO’ya gömerseniz kusura bakmayın. Şimdi EXPO işliyor demek için on milyonlarca TL’yi konserlere harcıyorlar. Açın bakın bu konserleri kim yapıyor. HBB Başkanı aklını başına toplasın. Bu şehrin kaynaklarını çarçur etmesin. Kalan süresinde hizmet yapsın. HBB’nin kesinleşen bütçesi 4 Milyar TL’yi geçti. 5 Milyar TL’yi bulacak. Buna rağmen ana yolları yapsın diye 150 Milyon TL kaynak verdik. Aradan geçen süreye rağmen atılan adım yok. Bize icmal çıkardılar, ama hiçbir adım atmadılar. Biz bu şehrin hayrına olan hiçbir projeye hayır demedik.
DÜRÜST İSEN SANA TEKLİFİ YAPANI SÖYLE
40 gün önce çıktı ve şehrin anahtarını bana verecekler dedi. Biz de çıktık ve dedik ki bu kimse açıkla. Ama çıktı dedi ki ben izin almadan söylemem. HBB Başkanı’nın amacı belli. 2018’de vekil listeleri açıkladı. HBB Başkanı aynı söylemlerle CHP genel başkanlığını tehdit ederek Hatay’a değil kendine hizmet edecek 3 vekili listeye koydu. Anladığım kadarıyla CHP’de bu iş bitmiş durumda ve 2023 seçimlerine kendisini karıştırmayacaklar. Ben buradan bir kez daha sesleniyorum. Dürüst isen çık konuş.
BİZİM CHP İLE DERDİMİZ YOK
Bizim CHP ile ya da CHP’liler ile bir meselemiz yok. HBB Başkanının bu şehre dair bir derdi yok. Defne’de hastane yapımı için orada bulunan CHP İl Başkanına, CHP Milletvekiline, Defne Belediye Başkanına, İzzettin başkanımıza, Sabahat vekilimize muhtarlarımıza meclis üyelerimize teşekkür ederim. Çıksın bize 40 dönüm yer versin. Ben kendisine teşekkür edeceğim ve ne kadar verdiyse biz ondan fazlasını kendisine vereceğiz. Ama maalesef tık yok. Defne’de şelale bölgesini milli park ilan edelim. Türkiye’nin çok sayıda bölgesinde var. EXPO’ya 3 Milyar TL’yi gömüyor, ama Defne’ye Harbiye’ye 25 Milyon TL’yi çok görüyor. Buyurun burayı milli park ilan edelim ve HBB bütçesinden 1 kuruş çıkmadan yapılsın. Bakanlığa niye devredeyim diyorsa buyursun bakanlık yapsın siz işletin. Ama buna da yok diyor.
CUMHUR İTTİFAKIYLA BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ
Cumhur İttifakı Hatay’da ete kemiğe bürünmüştür. Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin birliği nasılsa bunun aynısı Hatay’da da mevcuttur. Buradan MHP İl Başkanımız Murat Adal’a teşekkür ederim. Birileri bu duruştan memnun olmayabilir. Ama milletimiz memnun. Hiç kimse endişe etmesin. Cumhur İttifakı Hatay’da milletvekilleriyle, meclis üyeleriyle belediye başkanlarıyla il ve ilçe teşkilatlarıyla yumruk halinde. İnşallah önce 2023, ardından da 2024’te art arda başarılara imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ResimLink - Resim Yükle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ