ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

HATAY’DA ROKETSAN ÜRETİM TESİSİ VE YERLEŞKESİ KIRIKHAN DA AÇILIYOR

  • 04 Haziran 2023
  • 290 kez görüntülendi.
HATAY’DA ROKETSAN ÜRETİM TESİSİ VE YERLEŞKESİ KIRIKHAN DA AÇILIYOR
ResimLink - Resim Yükle

Deprem sonrası yaşanan büyük felaketin ardından öncellikle arama kurtarma ve insani yardım faaliyetleri için kendisi ve şirket çalışanlarıyla Hatay’a ilk günden gelen, söz konusu faaliyetlere iştirak edip bölgemiz için koordinasyona katkı sunan memleketimizin çocuğu ve PAVO Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen, Hatay’da Roketsan Üretim Tesisi ve yerleşkesi başta olmak üzere bir dizi stratejik  yatırımların bölgemize kazandırılmasının fikir babası  ve sürecin ilerletilmesindeki en önemli yerel aktördür. Kendisi açıklama yapmaktan kaçınsa da ısrarlı sorularımıza bazı cevaplar aldık ve son dönemde Turkcell ve ROKETSAN tarafından yapılan yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulunmasını hemşehrimizden istedik.

Bunun üzerine Dr. Özbilen şu ifadeleri kullandı: “Birinci dünya savaşı sonrası verilen kurtuluş mücadelesinde, zaten parçası olduğu vatan topraklarına en son katılan  Hatay’ın insanıyla, ekonomisiyle güçlü olmasını hepimizin üzerine düşen tarihi bir mesuliyet olarak görüyorum. Memleketimiz insanının memleketinde kalması ve  yeniden kalkınması için var gücümüzle çalışmaya destek olacağız. Özelikle Türkcell ve Roketsan yönetimine, Savunma Sanayi Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bizlerde, sadece davet eden değil, teşrik eden değil, kendi yatırımlarıyla da bu ivmelenen sürece katkı sağlayan olacağız.

Bu kıymetli yatırımların ve tesislerin,  bölgeye istihdam  ve sanayileşmesi yönüyle çok önemli katkılar sağlayacağı açıktır. Ancak daha da önemlisi bölgeye yapılan stratejik üretim tesislerin varlığını, Hatay’ı ve güney sınır vilayetlerimizi uğruna şehitler verdiğimiz ve terör unsurlarını bölgemize tehdit olma vasfını ortadan kaldırdığımız Zeytindalı ve Afrin mücadelesinin devamı ve tamamlayıcısı, stratejik bir hamle ve geri dönülmez bir irade beyanı olarak da değerlendiriyorum. Bu yönüyle yatırımların ekonomik katkısı kadar Türkiye’nin özgüvenini dosta-düşmana göstermesi, bakımından da değerli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

ResimLink - Resim Yükle

Özbilen, ülkemizin kurucusunun “şahsi meselemdir” olarak nitelediği Hatay’ın böyle bir felaket ertesinde belirsizliğe ve inançsızlığa terkedilmemesinin tarih karşısında da oldukça büyük bir kıymet arz etmesinin önemli olduğunu da belirtti.

Son olarak Özbilen, zor zamanlarda bir takım istismarcıların ortaya çıkabileceği, temiz insanımızın zor şartlarından ve psikolojisinden istifade ederek topraklarına, bağlarına, bahçelerine değerinin altında kıymet biçerek alma arzusu gidilebileceği; özellikle o toprakların sahibi olan hemşehrilerimizin bu duruma dikkat etmelerini, her türlü fırsatçıya karşı uyanık olmalarını ve yetilerini yurtlarını muhafaza etmeleri tavsiyesinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ