ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

ANKARA’YA SON 21 YILDA 605 MİLYAR LİRALIK KAMU YATIRIMI YAPTIK

  • 30 Nisan 2023
  • 88 kez görüntülendi.
ANKARA’YA SON 21 YILDA 605 MİLYAR LİRALIK KAMU YATIRIMI YAPTIK
ResimLink - Resim Yükle

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Ankara mitingine katılarak bir konuşma yaptı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara mitinginde yaptığı konuşmada, “21 yıldır, diğer şehirlerimizle birlikte Ankara’mızı da geliştirmek, kalkındırmak, güzelleştirmek, insanımızın hayat kalitesini yükseltmek için çalıştık, çabaladık. Ankara’ya son 21 yılda 605 milyar liralık kamu yatırımı yaptık” dedi.

Türkiye’nin 81 vilayeti gibi, Cumhuriyetin başkenti Ankara’nın da geçmişte hangi ihmalleri yaşadığını çok iyi bildiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için 21 yıldır, diğer şehirlerimizle birlikte Ankara’mızı da geliştirmek, kalkındırmak, güzelleştirmek, insanımızın hayat kalitesini yükseltmek için çalıştık, çabaladık. Ankara’ya son 21 yılda 605 milyar liralık kamu yatırımı yaptık” dedi.

Eğitimde 24 bin 227 adet yeni derslik kazandırdıkları Ankara’ya, dördü devlet olmak üzere 12 yeni üniversite kurduklarını da hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Gençlik ve sporda; 25 bin 648 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık, farklı branşlarda 110 spor tesisi kazandırdık. Sosyal yardımlarda; 12 milyar lira tutarında kaynakla başkentimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı destekledik.” Sağlıkta 10 bin 382 yataklı 45 hastaneyle birlikte 160 adet sağlık tesisi inşa ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerimiz, sadece Ankara’nın değil ülkemizin en büyük, en modern hastaneleri olarak hizmet veriyorlar” diye konuştu.

ResimLink - Resim Yükle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ