ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

GENÇ HAYAT VAKFI ÇİFTE BAYRAM İÇİN HATAY’DA

  • 24 Nisan 2023
  • 100 kez görüntülendi.
GENÇ HAYAT VAKFI ÇİFTE BAYRAM İÇİN HATAY’DA
ResimLink - Resim Yükle

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminin hemen ardından profesyonel ekibiyle depremden etkilenen illerde çalışmaya başlayan Genç Hayat Vakfı, Hatay’da afet sonrası çocukların ve gençlerin iyi olma halini desteklemek için çalışmalarına devam etmektedir.

Hatay’ın 14 ilçesinde temel ihtiyaçların giderilmesi ve 13 farklı noktada psikososyal destek faaliyetleri yürüten vakıf koruma, çocuk koruma, sosyal uyum alanlarındaki deneyimleri ile birlikte depremden birincil olarak etkilenen ve deprem sonrasında depremin etkilerinden dolaylı olarak etkilenecek şehirlerde çalışmalarını sürdürmektedir. Afet bölgelerinde çocuklar, ergenler ve kadınları öncelikli çalışma grubu olarak belirleyen vakıf 23 Nisan’da 2 farklı alanda çocuklarla bir araya geldi. Samandağ’daki bir çadır kentte Gökçe Gürçay ile beden perküsyonu, t-shirt boyama, algoritmik düşünme ve kodlama, çocukların hayal güçlerini desteklemek ve iletişim kurmalarını kolaylaştıracak persona atölyesi, yüz boyama, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve çocukların geleceğe yönelik olumlu düşüncelerini ve umutlarını arttırmak, dileklerini somutlaştırma yoluyla ifade etmelerini sağlamak için “Dilek Balonları” etkinliği düzenlendi.

Bölgede ihtiyaç dahilinde kalıcı olarak çalışmalarına devam edecek Vakıf, öğleden sonra Genç Hayat Vakfı Merkezi’nin açılışını yaparak bu alanda da t-shirt boyama, algoritmik düşünme ve kodlama, persona atölyesi, yüz boyama, hatıra fotoğraflarının çekilmesi etkinlikleriyle çocuklarla çifte bayram sevinci paylaşıldı; dilekler balonlarla gökyüzüne yollandı.

ResimLink - Resim Yükle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ