ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

VALİMİZ RAHMİ DOĞAN’IN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

  • 11 Mart 2022
  • 438 kez görüntülendi.
VALİMİZ RAHMİ DOĞAN’IN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI
ResimLink - Resim Yükle

Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, Yüce Türk Milleti’nin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azmini, hür yaşama iradesini en güçlü şekilde ifade ettiği, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini ölümsüzleştirdiği İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş” olarak kabul edilişinin 101. Yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Kurtuluş Savaşı’nın en çetin döneminde ecdadımıza moral ve cesaret kaynağı olan her kelimesi ile Türk milletinin sahip olduğu yüksek karakteri, milli ve manevi değerleri ortaya koyan İstiklal Marşımız; milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden varoluşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur.

ResimLink - Resim Yükle

Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.

Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberlik içerisinde karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif’in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir.

Bu düşüncelerle; İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ