ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

RESÜSİTASYON BÖLÜMÜNDEKİ YATAK SAYISI 10’A ÇIKARILDI

  • 18 Şubat 2022
  • 507 kez görüntülendi.
RESÜSİTASYON BÖLÜMÜNDEKİ YATAK SAYISI 10’A ÇIKARILDI
ResimLink - Resim Yükle

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi acilinde, “Kalp Masajı” olarak adlandırılan Resüsitasyon Bölümü’ndeki 4 olan yatak sayısı 10’a çıkarıldı. Başhekim Prof. Dr. Yunus Doğramacı, hafta içinde yeni düzenlemeyi yaptıklarını açıkladı. Hastane Yönetimi’nden, yeni düzenleme ile ilgili şu bilgi verildi: “Hastanemiz Ana Bina Acil Servis Resüsitasyon alanında, mevcutta 4 olan yatak sayımız arttırılarak 10’a çıkartılmıştır. Başhekimimiz Prof. Dr. Yunus Doğramacı, Başhekim Yardımcılarımız ve Hastane Yönetimimizle birlikte, çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.
Bu bağlamda, halkımıza daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmek amacıyla her geçen gün kendi içinde büyüyerek yeni alanlar oluşturulmaktadır. Acil servisimizde halkımıza hizmet vermekte olan Resüistasyon-1’de mevcut olan 4 yatak sayısı, iç alan genişlettirilerek 10’a çıkartılmış olup, halkımızın hizmetine sunulmuştur.” dedi.


RESÜSİTASYON NEDİR?
Resüsitasyon, genellikle kalp masajı olarak bilinse de, aslında durmuş olan kalbin yeniden çalışarak işlevini yerine getirmesi için yapılan eylemlerin genelini kapsar. Kelime anlamı, “canlandırma ve yaşama dönüm” olarak tanımlanıyor.

ResimLink - Resim Yükle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ