ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

VEKİL YAYMAN’DAN SAVAŞ’A HODRİ MEYDAN

  • 10 Ocak 2022
  • 229 kez görüntülendi.
VEKİL YAYMAN’DAN SAVAŞ’A HODRİ MEYDAN
ResimLink - Resim Yükle

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, katıldığı bir canlı yayın programında HBB Başkanı Lütfü Savaş’a meydan okudu.
Her platformda hizmeti engelliyorlar diyen Lütfü Savaş’ı canlı yayına davet eden Yayman, hizmeti engellediğimizi ispat ederse vekilliği bırakacağını söyledi.
Ahmet Yetişen ve Necdet Sahil2in sorularını yanıtlayan Vekil Yayman, yaptığı açıklamada; “
Yaparsa AK Parti yapar diyorlar ama Samandağ’a ne yaptınız diye soruyorlar. Söyleyeyim; Samandağ Kültür Merkezi, Samandağ Devlet Hastanesi, Samandağ-Arsuz yolu, Samandağ-Antakya yolu başladı, devam ediyor. Peki ben soruyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesi CHP’li, Samandağ’a ne yapmış? HBB, %98 oy aldığı Samandağ’a 1 ağaç dikmemiş. Hassa’ya da Kırıkhan’a da yapmamıştır. Ben Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’na hodri meydan diyorum. Tüm CHP’li arkadaşlara da çağrımdır. Hatay’da, Reyhanlı’da, Kırıkhan’da, Samandağ’da, İskenderun’da HBB ne yaptı, hükümet ne yaptı.


VARSA YOKSA EXPO
Soruyorum bilen birisi varsa söylesin. Burası kültür, gastronominin başkenti diyoruz. Ama HBB bu konuda ne yaptı. EXPO’nun Hatay’a ne faydası var. Ben AK Parti milletvekili olarak, bir Hataylı olarak HBB Başkanı çıksın desin ki, ben Kırıkhan’ın bir köyüne yol yapacaktım, ben Antakya’ya bir müze ve konferans salonu yapacaktım ama AK Partili biri buna engel oldu desin ben milletvekilliğinden istifa edeceğim. Bu kadar net söylüyorum. Hatay halkının faydasına, Hatay’ın marka değerine katkı yapacak, Hatay’ın kaynaklarını çar çur etmeyecek hangi projeyi getirdi de biz karşı çıktık. Çok iddialı konuşuyorum. Ben bildiğim için bu kadar net konuşuyorum. HBB Hassa’ya ne yapmış. Köylerde su yok, altyapı yok. Varsa yoksa EXPO. Zıkkımın kökü. Son dönemde Hatay’da yapılan her türlü hayırlı hizmetin altında AK Partililerin vizyonu var, imzası var. Şehrin merkezinde Adalı konağı oldu, meclis binası oldu. Hatay Büyükşehir nerede. Valimiz Rahmi Doğan’a, Hacı Bayram Türkoğlu’na, Abdulkadir Özel’e, Sabahat Özgürsoy Çelik’e ve Hüseyin Şanverdi’ye teşekkür ediyorum. Ortak kararımızla biz valimizle istişare ettik. Oradaki meclis binası şimdi Türkiye’nin en güzel binalarından biri oldu. Vakıflar İşhanı yeşil alan olacak. Biz de istiyoruz. Ama HBB EXPO’ya 1 Milyar TL harcayana kadar Vakıflar İşhanı’nın yerini yapsın.


HİZMET YAPACAĞIM DESİN DESTEK VERMEYE HAZIRIZ
Orada mutabakata varıldı. Yapılan doğru işe de teşekkür ederim. Vakıflar İşhanı’nın yerini takas etmesine de teşekkür ederim. Bunu kim söyledi, biz söyledik. Biz buranın bina yapılmasına karşıyız, Antakya Belediye Başkanımız İzzettin Yılmaz ve HBB ile ortaklık yapıldı kötü mü oldu. Buradan Lütfü Başkan’a çağrıda bulunuyorum. Kemal Şeyhoğlu Caddesi ne oldu. Kurtuluş Caddesi’nde trafik perişan. Biz Hatay Valiliğinde AK Partili vekillerimizle oturduk konuştuk. CHP’li vekiller de vardı. Kurtuluş Caddesi’nden 300 metre yukarıda olan bir cadde var. Kemal Şeyhoğlu Caddesi. Kemal Şeyhoğlu geçmiş dönemde Antakya Belediye Başkanlığı yapan bir büyüğümüzdür. O caddeyi büyütelim. Biz 110 Milyon TL para da ayırdık. Ben tekrar çağrıda bulunuyorum. Gelin siz Hatay halkının yararına olan bir yol yapacağım deyin, ben diğer AK Partili vekillerle de konuşacağım. Büyükşehir Belediye Başkanını alıp ilgili bakana götüreceğiz. Bundan daha açık ne denilebilir” ifadelerini kullandı.

ResimLink - Resim Yükle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ